Hogyan csináljunk 700 forintból majdnem kétmilliót?

Infostart
2008. február 20. 06:00
Meglehetősen jó üzletet köthet egy brit férfi, aki egy bolhapiacon 2 fontért (700 forintért) vett meg egy 1976-os, összefirkált Rolling Stones-lemezt, ám szakértők szerint egy február végi aukción akár 5000 fontot (1 millió 750 ezer forintot) is kaphat érte.

Három fontért árulták, végül kettőt adott egy 1976-os, összefirkált Rolling Stones lemezért egy brit férfi az egyik bolhapiacon. A 700 forintos befektetés most busásan megtérülhet, miután kiderült, hogy amit firkálásnak hittek, az valójában a Rolling Stones akkori tagjainak aláírása, kiegészülve Paul és Linda McCartney, John Lennon, Yoko Ono és George Harrison szignójával.

A szakemberek szerint a Black and Blue című lemez aláírása része lehetett annak az üdvözlési ceremóniának, mellyel a tagok köszönhették a zenekarhoz (a távozó Mick Taylort helyettesítve) ekkor csatlakozó új gitárost, Ron Woodot.

A Derby-i Bamfords aukciósház vezetője biztos benne, hogy a lemez nagy érdeklődést vált majd ki a megjelentek körében. "Nagyon alaposan megvizsgáltam az albumot és semmi kétségem sincs afelől, hogy eredeti aláírásokkal van dolgunk" - mondta Alan Judd.

"Brian Jones halála után űr támadt a zenekarban, amit nem igazán tudtak kitölteni. Ronnie Wood érkezése volt az a pillanat, amikortól a Rolling Stones ismét csapatként kezdett működni" - tette hozzá az aukciósház vezetője.

Az árverést február 20-án tartják.