Apasági per követte az internetes szex-árverést

Infostart
2008. február 18. 05:20
Pert nyert egy nő Németországban, aki egy internetes szex-árverés következtében vár gyermeket. A bíróság úgy döntött, a honlapnak nyilvánosságra kell hoznia a győztesek nevét, hogy megállapíthassák, ki a baba apja.

Az internetes szex-árverésen hat férfi győzött, és valamennyien le is feküdtek tavaly április és május között a nővel, akinek a nevét, nemzetiségét és korát nem hozták nyilvánosságra. A nő mindössze a partnerei internetes felhasználói nevét tudja, a valódi nem - így nem tudja benyújtani az apasági keresetet.

Tudni szeretné ugyanis, hogy ki jövendő gyermekének az apja, az árverést szervező honlapnak tehát meg kell adnia a hat győztes nevét - így döntött a stuttgarti bíróság.

"Természetesen, ha valamelyikük nem hajlandó alávetni magát az apasági vizsgálatnak, akkor az érintett hölgynek ismét a bírósághoz kell fordulnia" - tette hozzá a taláros testület szóvivője.

A nő először a honlap üzemeltetőjéhez fordult, az azonban az információ bizalmas voltára hivatkozva nem volt hajlandó felvilágosítással szolgálni. A bíróság azonban úgy döntött: a születendő gyermeknek joga van tudni, ki az apja.