Hárman pályáznak a tragikusan elhunyt sztárszínész helyére

Infostart
2008. február 17. 08:42
A hírek szerint nem egy, hanem három színész esélyes a közelmúltban tragikus módon elhunyt Heath Ledger helyére Terry Gilliam The Imaginarium of Dr. Parnassus című filmjében.

Johnny Depp, Colin Farrell vagy Jude Law - ezt a nehéz, ám nyilván sokak által irigyelt döntést kell meghoznia Terry Gilliam rendezőnek, akinek új filmjéhez pótolnia kell a közelmúltban gyógyszer-túladagolásban elhunyt eredeti főszereplőt, Heath Ledgert.

A pletykák szerint a fent említett színészek mindannyian az ausztrál színész szerepét játszanák, amit a forgatókönyvben egy csodás átváltozással oldanának meg, ami nem állna távol a film alaphangulatától.

Johnny Depp neve egyébként már korábban is felmerült lehetséges helyettesként, ráadásul éppen a rendező egyik nyilatkozatában.

"Van egy olyan rész a filmben, amikor a Heath által alakított karakter belezuhan egy varázstükörbe. Ezen a ponton lehetőség lenne arra, hogy másik személlyé változzon - itt jöhetne be a filmbe Johnny Depp. Ez egy különös, időutazásos mozi, így Heath figurája könnyen átváltozhat. Megrendítő pillanat lenne" - fogalmazott Terry Gilliam.

A szerep szerint egyébként az eredetileg Heath Ledger alakította figura egy, az örök fiatalság kedvéért lelkét az ördögnek eladó utazó showman fiatal lányát mentené meg.

Korábban arról is szó volt, hogy nem választanak új színészt Heath Ledger szerepére, hanem a legmodernebb digitális technikák segítségével fejeznék be a filmet.