Perel a százmilliókat vesztő szerencsejátékos: "Miért hagytak játszani?"

Infostart
2008. február 15. 21:10
Pert fontolgat az egyik legnagyobb brit fogadóiroda, a William Hill ellen egy megszállott szerencsejátékos, aki azt állítja: nem akadályozták meg, hogy több millió fontot veszítsen.

A 28 éves Graham Clavert szerint kérése ellenére a neves fogadóiroda nem tett semmit az ellen, hogy kockáztassa pénzét. A férfi azt állítja: közölte a fogadóirodával, hogy megszállott szerencsejátékos, és kétszer is kérte, zárolják számláját.

A férfi összesen 3,5 millió fontot (1,25 milliárd forintot) tett fel, és ebből kétmilliót (720 millió forintot) el is veszített hét hónap alatt.

A jövő héten kezdődő perben a 28 éves férfi ügyvédjei azzal fognak érvelni, hogy a William Hill megszegte saját, a fogadók önkorlátozására vonatkozó szabályait, és engedte, hogy Graham Clavert növelje tartozásait. A szabályozás szerint ugyanis a felhasználók kérhetik, hogy zárolják számlájukat.

A férfi korábban több fogadóirodánál is regisztrált, és először még kisebb tétekkel próbálkozott, de rendre nem járt szerencsével. Graham Clavert végül felélte megtakarításait, és már óriási kölcsönöket vett fel, hogy visszanyerje a korábban eljátszott pénzt.

Miután kiderült, hogy mennyi pénzt vesztett, felesége elhagyta, és két gyermekét sem láthatja sűrűn.

"Annak ellenére, hogy milliókat veszítettem, ez nem a pénzről szól. Nem azért játszottam, hogy pénzhez jussak, nem volt rá szükségem. Az izgalomért játszottam. A szerencsejáték olyan, mint a kábítószer" - mondta a brit férfi.