Hamarosan lezárják az eltűnt kislány ügyét

Infostart
2008. február 15. 21:40
A portugál igazságügyi miniszter szerint hamarosan lezárul a tavaly az országban eltűnt angol kislány, Madeleine McCann ügyében folyó vizsgálat, annak kimeneteléről ugyanakkor nem nyilatkozott a tárcavezető.

A hároméves Madeleine McCann tavaly május 3-án tűnt el a szülei által bérelt apartmanból a portugáliai Praia da Luz-ban. A kislányt hatalmas erőkkel kezdte keresni a portugál rendőrség, eddig eredménytelenül.

A portugál igazságügyi miniszter csütörtökön kijelentette: a vizsgálat hamarosan lezárul, és összegzik az eredményeket. Alberto Costa szerint egyelőre korai lenne bármit is mondani arról, hogy megállapítják-e a kislány sorsát.

A tárcavezető brit statisztikákra hivatkozott, amelyek szerint a szigetországban a hasonló ügyek 80 százaléka megoldatlan marad.

A McCann-család szóvivője ugyanakkor azt mondta: a szülők számára egyedül az lenne megnyugtató, ha Madeleine előkerülne.

Emlékezetes, hogy a szülők a kislány eltűnése után hatalmas sajtókampányba kezdtek, és azt állították, hogy Madeleine-t valaki elrabolta, amíg ők egy közeli étteremben vacsoráztak.

Ügyük hitelének azonban sokat ártott, hogy szeptemberben meggyanúsították őket, hogy szándékosan vagy véletlenül megölték a kislányt, majd elrejtették a holttestét. Noha ezt az álláspontot hivatalosan nem változtatták meg, februárban a portugál rendőrfőnök már arról beszélt, hogy a nyomozók valószínűleg elhamarkodottan terelték a gyanút a szülőkre.