Támadják az ötszörös Grammy-győztest: "ez a keményen dolgozók arculcsapása"

Infostart
2008. február 13. 05:30
Alaposan felkavarta a kedélyeket Amy Winehouse öt Grammy-díja. A legkeményebb szavak azonban nem várt helyről érkeztek: attól a Natalie Cole-tól, aki bejelentette, hogy a brit énekesnő nyert Az év felvétele díjat. Az amerikai énekesnő ugyanis közölte: helyteleníti, hogy az elismerésekkel tulajdonképpen szentesítik Amy Winehouse kábítószeres botrányait.

Hatalmas sikert aratott Amy Winehouse a vasárnapi Grammy-gálán, hiszen a hat kategóriában jelölt brit énekesnő öt díjat söpört be, ami hatalmas lökést adhat amerikai karrierjének.

Más kérdés, hogy alig pár perccel a gálát követően éppen az kritizálta a gálát vízumproblémái miatt Nagy-Britanniából követő énekesnőt, aki - virtuálisan - átadta neki az egyik legfontosabb, Az év felvételéért járó díjat.

"Kiemelkedő tehetség, de nem értek egyet azzal, hogy a Grammy-díjakkal most támogatást kap. Szerintem rossz üzenet, hogy kábítószeres bódultsága közepén ennyi kategóriában jelölték" - fakadt ki Natalie Cole, majd így folytatta: "A keményen dolgozó művészek arculcsapása a díjat olyas valakinek ítélni, akinek fogalma sincs arról, micsoda kincs birtokosa".

Márpedig a nyolcszoros Grammy-győztes énekesnő tudja, miről beszél, hiszen a nyolcvanas években ő is megküzdött a heroinnal és a kokainnal, és hosszasan időzött különböző elvonókúrákon.

"Huszonöt éve vagyok a szakmában, öt évet áldoztam az életemből a kábítószerekre és majdnem belehaltam. Így nagyon bánt, hogy szinte piedesztálra emelünk egy hasonló helyzetben lévő embert. Amynek rendbe kell hoznia az életét és magáévá kell tennie a szakmai alapokat. Ha ezt nem teszi meg, veszíteni fog. Az elvonókúra nem vicc. Én fél évet töltöttem el ott" - tette hozzá a jazzlegenda Nat King Cole lánya.