Közel a megegyezés Paul McCartney válóperében

Infostart
2008. február 13. 11:15
Várhatóan gyorsan megegyeznek a végkielégítés összegéről Sir Paul McCartney és neje, Heather Mills válóperében.

A londoni bíróság keddi tárgyalása után, meghallgatását követően az egykori modell már mosolygott, míg a 65 éves ex-Beatle is nyugodtabbnak és kiegyensúlyozottabbnak tűnt, mint egy nappal korábban.

Paul McCartney a bíróság épülete előtt kezet rázott válófélben lévő felesége személyi edzőjével, Ben Amigonival is, akivel korábban hírbe hozták a nőt.

A bíróság előtt Heather Mills saját magát képviselte, de nem nyilatkozott a tárgyalás után. Segítője, David Rosen csak annyit mondott, hogy az egykori modell boldog.

A zenészt képviselő ügyvéd, Fiona Shackleton is vidáman hagyta el a tárgyalást, és ez is arra utalhat, hogy közel a megegyezés.

Szakértők szerint Heather Mills 10 és 80 millió font közötti összeget (3,5 milliárd-28 milliárd forint) kaphat az ex-Beatle 825 millió fontosra (közel 300 milliárd forintosra) becsült vagyonából.

Bármekkora összeggel távozik is Heather Mills a 2002-ben kötött, 47 hónap után zajos botrányok közepette összeomlott házasságból, egyöntetű londoni jogászi várakozások szerint ez lesz a brit jogtörténet eddigi legdrágább válása, és ezzel precedenst fog teremteni a jövőbeni sztárválóperek számára is.

Nem javítja Sir Paul kilátásait ugyanakkor egy korábbi precedensvégzés, amelyet a Lordok Háza, a brit törvényhozás főrendi kamarája - a sajátos angol jogi felépítményben a legfőbb fellebbviteli fórum - hozott két éve egy anyagi tétjét tekintve szintén nagyszabású válóperben.

A Miller kontra Miller ügyben az exférj, Alan Miller, a londoni City egyik jól menő befektetésialap-igazgatója megtámadta az első fokon eljáró fellebbviteli bíróság végzését, amely - három évnél rövidebb ideig tartó házasság után - Miller 20 millió fontos vagyonának negyedét a volt feleségnek ítélte. A Lordok Házának jogerős döntése azonban megerősítette az elsőfokú ítéletet.