Méltó büntetés a családapát agyonverő fiataloknak

Infostart
2008. február 12. 07:30
Megkezdték büntetésük letöltését azok a fiatalok, akik tavaly augusztusban agyonvertek egy háromgyerekes családapát - pusztán azért, mert az rájuk szólt, hogy ne rugdossák az autóját - a nagy-britanniai Cheshire-ben.

A legidősebb elkövető, a 19 éves Adam Swellins legkevesebb 17, a 17 esztendős Stephen Sorton minimum 15 évet kapott, míg Jordan Cunliffe, aki nemrég töltötte be a 16-ot, legalább 12 évig marad börtönben.

Nemrég kiderült, hogy Adam Swellings még csak néhány órája volt szabadlábon - testi sértés miatt vették korábban őrizetbe a rendőrök - amikor ő és cimborái rátámadtak Garry Newlove-ra.

Miután a fiatalt óvadék ellenében elengedték, találkozott barátaival, akikkel iszogatni kezdett, majd előkerült a kábítószer is. A három fiú így indult útnak az éjszakában.

Törtek-zúztak amerre mentek, majd szemet vetettek Newlove-ék autójára is. Megrugdosták a kocsi ajtaját, mire Garry Newlove kiszaladt a házból és megpróbálta elzavarni őket. A fiúk azonban nem ijedtek meg: Adam Swellings mérte az első csapást a háromgyerekes apára.

A fiatalok - három lánya szeme láttára - addig verték a férfit, amíg az eszméletlenül összeesett, majd meghalt. Az egyik fiú, Stephen Sorton akkora erővel rugdalta az áldozatot, hogy egyik cipője lecsúszott a lábáról és a holttest alá szorult.

A bíró a három fiú tárgyalásán úgy fogalmazott: amit tettek, az "bandatámadás volt: azután is agresszívan viselkedtek, hogy már végeztek Garry Newlove-val".

A férfi özvegye, Helen Newlove megfogadta: kampányba kezd az ország biztonságosabbá tétele érdekében.

"Elhatároztam, hogy folytatom a férjemért. Nem halhatott meg hiába" - mondta a gyászoló nő.