Bűnösnek találták a felesége maradványait 23 éven át rejtegető férfit

Infostart
2008. február 10. 07:15
Bűnösnek mondta ki a bíróság azt az ausztrál férfit, aki 23 éven keresztül egy tartályban tartotta felesége maradványait, miközben azt állította, hogy a nő elhagyta őt.

Az egyhetes tárgyalás végén az esküdtszék gyilkosság vádjában bűnösnek mondta ki Frederick William Boyle-t. Az ausztrál férfit azzal vádolták, hogy megölte feleségét, majd a testen 23 éven keresztül rejtegette.

Az Ausztráliába kivándorolt brit nőnek, Edwina Boyle-nak 1983 októberében veszett nyoma. Férje azt állította, hogy a nő egy kamionsofőr kedvéért elhagyta őt és két gyermekét.

A rejtélyre a nő eltűnése után 23 évvel, 2006-ban derült fény, amikor a férfi veje a melbourne-i ház kertjében tett rendet. Az udvaron volt egy tartály, amely Frederick Boyle állítása szerint csak ragasztót tartalmazott immár 14 éve, Michael Hegarty ezért úgy döntött, hogy kinyitja, és kitakarítja.

A férfi azonban nagy meglepetésére a tartályban női ruhákat, valamint egy zsákot talált, és egy hasonló zsákra lelt a ház garázsában lévő szemetesben. A zsákból kellemetlen szag áradt, majd a férfi kíváncsiságból belenyúlt, és nyálkás anyagot érzett a zsákban, amelyből gey lábcsontot húzott ki, majd egy koponyát és több más csontot is talált.

A halottkém a maradványok és a fogászati papírok alapján azonosította, hogy Edwina Boyle testét találták meg. A vizsgálat szerint a nő egy fejlövés következtében vesztette életét.

Frederick William Boyle végig tagadta, hogy ő ölte volna meg feleségét, csupán annyit ismert el, hogy pánikba esett, miután holtan találta a nőt, ezért rejtette el.

Ügyvédje hangsúlyozta: azt nem tagadják, hogy a férfi hamisan állította, hogy felesége elhagyta, de azt nem ismeri be, hogy megölte a nőt. Nem volt indítéka a gyilkosságra, de másoknak lehetett - tette hozzá.

Frederick William Boyle büntetésének mértékéről két héten belül dönt a bíróság.