A drogos sztárénekesnő miatt sikertelen lehet a Grammy-gála

Infostart
2008. február 8. 05:20
Vasárnap rendezik meg az Egyesült Államokban a zenei élet egyik legfontosabb rendezvényét, a Grammy-díjak kiosztóját. A hat díjra is jelölt Amy Winheouse brit énekesnő azonban drogproblémái miatt nem kapta meg az amerikai vízumot. Erre azért lett volna szüksége (ellentétben honfitársaival), mert tavaly októberben kitiltották az Egyesült Államokból, miután Norvégiában kábítószer birtoklása miatt letartóztatták.

Aggódhatnak a Grammy-gála szervezői, ugyanis az egyik leginkább várt fellépő, a brit Amy Winehouse nem lesz jelen a zenei élet legfontosabb díjkiosztóján.

A kiszivárgott hírek szerint nagyon bíztak a kábítószer problémákkal küzdő énekesnő részvételén, hiszen próbaidőt biztosítottak neki és zenekarának. A sztár, akit egyébként hat kategóriában jelöltek a díjra, azonban hiába várt arra, hogy beutazási engedélyt kapjon az amerikai hatóságoktól - ezt megtagadták tőle.

Régi probléma a kábítószer

Amy Winehouse régóta küzd drogproblémákkal, zűrös magánéletét részletesen és szívesen teregeti ki a bulvársajtó. Az énekesnő hétfőn hagyta el a rehabilitációs intézetet, hogy megigényelhesse az amerikai vízumot.

Bár a brit állampolgároknak erre általában nincs szükségük, Amy Winehouse-t tavaly októberben Norvégiában marihuána birtoklása miatt letartóztatták és megbüntették, mire az amerikai hatóságok kitiltották az Egyesült Államokból.

Ráadásul nemrég botrányt okozott az egyik brit bulvárlapban megjelent felvétel, melyen az énekesnő valószínűleg crack kokaint vesz magához. Az eset után pár nappal vonult be az elvonókúrára.

Biztosították a próbahelyet

Visszatérve a Grammy-gálára, egy forrás szerint az énekesnő és zenekara pénteken helyi idő szerint délután 1230-tól próbálhatott volna a Staples Centerben. A gálán a Rehab és a You Know I'm No Good című dalokat adhatta volna elő.

"Valóban fenntartanak neki egy sávot. De ha megvalósul is a fellépés, egy hajszálon fog múlni" - ismerte el a gála már korábban egyik szervezője.

Reménykedett Amy Winehouse fellépésében egyik barátja, Mark Ronson is. A zenei producer állítása szerint ugyanis a gála unalmas lenne az énekesnő nélkül.

Mark Ronson közreműködött Amy Winehouse Back to Black című albumán is.