Milyen az elnök, ha szerelmes? - romantikus film készült Putyinról

Infostart
2008. február 7. 07:14
Valentin-napon kerül az oroszországi boltokba az a romantikus film, amelynek főszereplőjét Vlagyimir Putyinról mintázták.

Az Egy csók - de csak bizalmasan (Poceluj- Nye dljá pressi) című filmben nem nevezik meg az orosz elnököt, de a főszereplő sok mindenben hasonlít rá.

Putyinhoz hasonlóan Szentpéterváron született, beszél németül, egy stewardess lesz a felesége, két lányuk születik, majd elnökké választják. Ezen kívül a női főszereplő is hasonlít Putyin feleségére, Ljudmillára.

A film rendezője, Oleg Fomin kiemelte: az alkotás középpontjában a légi kísérő áll. "Ez egy családi szerelmi történet, egy nőről szól, akinek a férje nagyon elfoglalt, aki családot és gyermekeket akar, és szerelmét közel akarja tudni magához" - ismertette a film alapkoncepcióját.

A filmet öt évvel ezelőtt forgatták, de csak most adják ki DVD-n, így máris sokan azt gyanítják, hogy politikai nyomásra időzítik a márciusi elnökválasztás előttre. A készítők ugyanakkor ezt cáfolták.

A film szórólapja szerint kiderül az alkotásból, hogy az elnök hogyan viselkedik családi körben, mi lakozik a lelkében, és jut-e hely szerelemnek a szívében.