Gusztus dolga: felívelőben a patkányhús

Infostart
2008. február 7. 10:07
Thaiföld szegényebb területein régóta fogyasztanak patkányt az emberek. Ez a szokás egyre inkább terjed az ázsiai ország más részein is.

Az utak szélén patkányt kínálók legnagyobb örömére egyre nagyobb a kereslet a rágcsálók iránt, mivel az emberek kezdik megszeretni a patkányhús ízét.

A rágcsálókat először vízbe fojtják, majd megnyúzzák, azután nyersen vagy evésre készen - főzve, sütve vagy grillezve - árulják. Egy kilogramm belőle nagyjából 800 forintba kerül.

Jobb, mint a csirke - idéz a BBC egy elégedett vásárlót. Egy árus szerint az egyik legjobb falat az állat mája.

Ízletesebb, mint a többi hús. Semmi nem versenyezhet vele - tette hozzá Sala Prompim árus.

Elmondta azt is, hogy csak olyan állatokat árul, amelyeket a rizsföldeken fogtak el, városi patkányok nem kerülnek a serpenyőjébe. Az árus közölte: van olyan nap, amikor száz kilogramm patkányhúst ad el.