Bizarr látványosság: lovagló tigrisek, oroszlánok - nézze meg!

Infostart
2008. február 7. 21:50
Nincs lehetetlen a bicikliző medvék hazájában, Kínában ugyanis új trükköt találtak ki az állatidomárok: lovagló oroszlánok és tigrisek kápráztatják el a közönséget egy állatkertben.

A délkelet-kínai Hsziamen városának állatkertje új műsorral kápráztatja el az oda látogatókat: idomárjaik megtanították néhány oroszlánnak és tigrisnek, hogyan kell lovagolni.

A kunszt lényege, hogy a vágtázó ló hátára először egy 190 kilogrammos, óriási hím oroszlán kapaszkodik fel. A szerencsétlen ló rémülten rohan körbe a karámban, amiben az idomár ostorcsapásai is segítik.

Amikor a ló végre megszabadul terhétől, egy még nagyobb ragadozó szökken a hátára: az állatkert egyik, 223 kilogrammos tigrise.

A mutatványról készült felvételek bizonyítják: Kínában még mindig nem törődnek az állatok méltóságával. Megalázó körülmények között tartják a nagyragadozókat - tigriseket, oroszlánokat, leopárdokat és medvéket -, magányos fogságban, kis ketrecekben.

Az állatok országszerte bizarr látványosságok résztvevői: van olyan hely, ahol a ragadozókat élő állatokkal etetik a nézőközönség orra előtt, máshol a medvék bicikliznek vagy erős emberekkel versengenek abban, hogy melyikük tud gyorsabban és messzebbre húzni egy autót.

Csangcsúnban az emberek azt nézhetik meg, hogyan küzd egy ketrecbe zárva egy ökör meg egy szájkosaras tigris, amely hiába próbál támadni, sebet nem tud ejteni ellenfelén.

A Save China's Tigers (Mentsük meg a kínai tigriseket) jótékonysági szervezet most arra készül, hogy Kínában tartson figyelemfelkeltő kampányt a nagyragadozók megóvása érdekében.

A mozgalom célja, hogy kiszabadítsa a tigriseket, tenyésztési programot indítson és visszavezesse az állatokat a természetbe.