A tizennegyedik is felakasztotta magát

Infostart
2008. február 7. 05:00
Tizennégyre emelkedett a dél-walesi kisváros fiatal öngyilkosainak száma, ezúttal egy 19 éves lány akasztotta fel magát. Angie Fuller csupán három héttel azután vetett véget az életének, hogy az utolsó öngyilkos, a 17 éves Natasha Randall holttestét megtalálták.

A legújabb öngyilkos, a 19 éves Angie Fuller holttestére kedden reggel találtak rá. Õ a tizennegyedik 26 év alatti fiatal, aki egy éven belül önkezével vetett véget az életében a dél-walesi Bridgendben és annak környékén; mindannyian felakasztották magukat.

A rendőrség szerint Angie Fuller halála nem áll kapcsolatban a városkában elkövetett korábbi öngyilkosságokkal. A hatóság szóvivője kijelentette: nincs nyoma idegenkezűségnek, éppen ezért nem is indítottak büntetőeljárást.

Internetes kapcsolat

A lány csupán három héttel azután vetett véget az életének, hogy az utolsó öngyilkos, a 17 éves Natasha Randall holttestét megtalálták.

Natasha halála a rendőrség szerint nem különálló eset: ő is tagja volt ugyanis annak az internetes közösségnek, amelynek hét másik felhasználója is felakasztotta magát.

Az első rejtélyes öngyilkosság tavaly januárban történt Bridgendben: a 18 éves Dale Crole akasztotta fel magát, majd egy hónappal később barátja, David Dilling is öngyilkos lett.

Két nappal a fiú temetése előtt egy másik barátjuk, a 20 éves Thomas Davies egy fára akasztotta fel magát.

Augusztusban egy 17 éves fiú, Zachary Barnes egy szárítókötéllel lett öngyilkos, majd karácsony után az első áldozat újabb ismerőse, a 20 éves Liam Clarke is megölte magát.

Idén januárban Gareth Morgan, Liam Clarke ismerőse a szobájában lett öngyilkos, és még ugyanebben a hónapban Natasha Randall holttestét is megtalálták.

Volt okuk

A másik hét fiatal halála - vélik a szakértők - nem függ össze egymással.

Egyikük, a 20 éves Andrew O'Neill azután végzett magával, hogy ittas vezetésért megbüntették, míg a 26 éves James Knight azért dobta el az életét, mert barátnője szakított vele.

A 21 esztendős Jason Williams csupán néhány hónappal esküvője előtt ölte meg magát, idén januárban pedig egy újabb, 15 éves fiatal akasztotta fel magát. Ezt követte Angie Fuller halála.

A halálesetek után egy tucat diák kérte a helyi középiskola tanárainak segítségét egy "öngyilkosság ellenes munkacsoport" felállításában annak érdekében, hogy megakadályozzák az újabb tragédiákat.