Kitűnő tanuló a 96 éves vak egyetemista

InfoRádió / MTI
2008. február 6. 20:02
Nem akármilyen teljesítménnyel büszkélkedhet egy 96 esztendős vak hölgy, aki szociológiaszakon tanul egy brit nyitott egyetemen. A hat dédunokával büszkélkedő néni az első évet kitűnő eredménnyel zárta.

A West Sussexben található Selseyben lakó Grace Ledgernek két fiúgyermeke, három unokája és hat dédunokája van, ám nem ettől lett híres: a 96 éves, szinte teljesen vak néni az első év után kitűnő eredménnyel végzi az egyik brit nyitott egyetem szociológiaszakát.

A néni a négyéves szakot egyébként három év alatt szeretné elvégezni. Bár Grace Ledger tud számítógéppel bánni, inkább kézzel szereti írni a házidolgozatait egy különlegesen nagy erősségű lámpa és nagyító alatt, pedig a hölgy izületi gyulladással is küszködik.

"Este 9-kor lefekszem, és hallgatom a kazettáimat. Csodálatos dolog, ha az ember el tudja foglalni magát, s emellett még a fájdalomról is elfeledkezem. Sosem szabad csüggedni. Meg kell próbálni olyasmit csinálni, ami elvonja az ember figyelmét a fájdalomról. Az embert annyi kedvesség éri, és annyi emberrel ismerkedhet meg az egyetemen" - nyilatkozta a hölgy.