Kineveti saját drámáját az Oscar-jelölt rendező

Infostart
2008. február 6. 21:50
Hiába drámai a történet, a rendező Paul Thomas Anderson saját bevallása szerint hangosan nevetni szokott Oscar-díjra jelölt filmje, a Vérző olaj történetén. A filmes azt mondja, alkotásában a drámai alaptörténet ellenére rengeteg a humor.

Rendkívül elégedett saját alkotásával az Oscar-díjra jelölt Vérző olaj rendezője, Paul Thomas Anderson. Olyannyira, hogy bevallása szerint hangosan szokott nevetni a mozi megtekintése közben.

A drámai történet Kalifornia tűzveszélyes határvidékén játszódik a századforduló idején, amikor minden a petróleumról szólt. A főszereplő egy egykori ezüstbányász, aki saját erejéből vált nagyhatalmú olajmágnássá. (A szerepet megformáló Daniel Day-Lewis alakításáért Golden Globe-díjat kapott és az Oscarra is jelölték.)

A Vérző olaj 37 éves rendezője állítja: bár a történet drámai, ő szerette volna, ha megtekintése "felemelő érzésekkel" tölti el a nézőket.

"Rengeteg humort látok a történetben, és engem meg is nevetett - az abszurditása mindenképpen. Nem lehetünk csak komorak, humort is kell a történetbe csempészni" - jelentette ki Paul Thomas Anderson.