A rendőrök szerint az eltűnt kislány ügye sohasem fog megoldódni

Infostart
2008. február 6. 22:09
A portugál rendőrség szerint a tavaly májusban eltűnt Madeleine McCann ügye sohasem fog már megoldódni. A hatóságok egyúttal hamarosan megszüntethetik a négyéves brit kislány szüleinek gyanúsítását.

A portugál rendőrség több vezetője is azon a véleményen van, hogy a tavaly májusban eltűnt Madeleine McCann ügye nem fog megoldódni a bizonyítékok hiánya miatt. A nyomozást így hamarosan teljesen lezárhatják - eredménytelenül.

A hatóságok egyúttal megszüntethetik a négyéves brit kislány szüleinek, Kate és Gerry McCann gyanúsítását.

Néhány napja a portugál nyomozóhivatal vezetője, Alipio Ribeiro elismerte, hogy emberei egyes esetekben elhamarkodott következtetéseket hoztak, és újra át kellett volna vizsgálniuk a bizonyítékokat, mielőtt a szülőket hivatalosan is meggyanúsították volna Madeleine McCann ügyében.

Azt ugyanakkor tagadta, hogy munkatársai politikai nyomás hatására cselekedtek volna, valamint, hogy nem megfelelő módon végezték a nyomozást.

Madeleine McCann május 3-án tűnt el szülei Praia de Luzban bérelt apartmanjából. A szülők, amíg vacsorázni voltak egy közeli étteremben, magára hagyták hároméves lányukat és két testvérét; ők vették észre, hogy a gyereknek nyoma veszett.

A rendőrség szeptemberben a szülőket, Kate és Gerry McCannt nevezte meg az ügy hivatalos gyanúsítottainak.