Fogkrémtől halt meg a tinédzser

Infostart
2008. január 19. 08:58
A fogkrémje miatt vesztette életét Nagy-Britanniában egy különösen súlyos allergiában szenvedő tinédzser - állítják a lány szülei.

A halála előtti napon a 19 éves Francesca Sanna, aki számos allergiában és asztmában is szenvedett, arra panaszkodott, hogy fáj az ínye. Miután azonban fogat mosott egy közkedvelt fogkrémmel, anafilaktikus sokk lépett fel nála, azaz a paszta igen súlyos allergiás reakciókat váltott ki.

Nem sokkal később összeomlott és meghalt. Halálát a szülei szerint a fogkrémtípus egy új kiszerelése okozta, a halottszemle azonban nem bizonyította meggyőzően az állításukat.

A patológus szerint a lány tüdeje ugyan gyulladt volt, a hörgői pedig megduzzadtak, a halálát mégsem asztmás roham okozta.

Az igazságügyi orvosszakértő azonban úgy látta: a halál oka az erőteljes allergiás reakció volt. Mivel a fiatal lány tisztában volt betegségével, és azzal is, hogy mivel érintkezhet és melyek azok az anyagok, amelyekkel jobb, ha nem, a szakember szerint valószínűleg egy olyan dolog válthatta ki a tüneteket, amelyet korábban még nem próbált.

A fogkrémgyár azt állítja: bár a pasztát új kiszerelésben kezdték el árulni, a krém összetétele valójában 2001 óta változatlan.