Diana élete szerelméhez akart hozzámenni, nem Dodi Fayedhez

Infostart
2008. január 14. 20:30
Diana azt tervezte, hogy titokban hozzámegy szerelméhez, Hasnat Khanhoz, a pakisztáni származású híres londoni szívsebészhez - állítja a néhai walesi hercegnő egykori főkomornyikja.

Paul Burrell, aki tíz éven át szolgálta hűségesen a hercegnőt, azt mondta: Diana mindenkinél jobban szerette Hasnat Khant

"Ez egy nagyon mély és lelki kapcsolat volt. Közelről láthattam, hogy mennyire szeretik egymást" - mondta az egykori főkomornyik az 1997-es halálos baleset körülményeit vizsgáló esküdtszéki tárgyaláson.

Paul Burrell kiemelte: Diana megkérte őt, hogy derítse ki, miképpen lehetséges, hogy egy katolikus nő házasságot kössön egy muzulmán férfival. Hozzátette: meg is kérdezett egy katolikus papot, hogy a mik a teendők ebben az esetben.

Csak féltékennyé akarta tenni Dodi Fayeddel


A hercegnő volt főkomornyikja szerint Diana sohasem tervezett házasságot Dodi Fayeddel, ahogy az korábban elhangzott az esküdtszék előtt. Paul Burrell úgy vélekedett, hogy a hercegnő csak azért ment el Dodi Fayeddel nyaralni a francia Riviérára 1997 nyarán, hogy féltékennyé tegye Hasnat Khant, akivel addigra már megszakadt a kapcsolata.

A pakisztáni származású híres londoni szívsebész és a hercegnő románca 1995-ben kezdődött. A pár igyekezett titkolni a kapcsolatot, így annak mélységéről nem sok értesülés látott napvilágot. A szerelem két év után, 1997-ben ért véget, mert Hasnat Khan nem bírta elviselni a közvélemény hatalmas érdeklődését.

A férfi hosszú hallgatását a hétvégén törte meg, és azt nyilatkozta, egykori szerelmének halála a mai napig kísérti.

"Diana halála máig kísért"

"Néha úgy érzem: ordítanom kell, nagyon rossz időszakaim vannak. Túltettem magam a dolgon, de (az emlékek) állandóan a nyomomban járnak" - mondta a 47 éves férfi.

A szívspecialista nemrég feleségül vette az egykori afgán királyi család egyik leszármazottját, a 29 éves Hadia Sher Alit, ám a házaspár útjai 20 hónap után különváltak. Khan egyik közeli családi barátja a News of the Worldnek, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlapnak azt mondta: az orvos nagyon szerette feleségét, de Hadia "nem tudhatta pótolni a hercegnőt".

Az orvos a Dianával folytatott kapcsolat tényleges jellegéről most sem árult el részleteket, így azt sem, hogy felmerült-e valaha is a házasság gondolata. "Mivel Diana nincs itt, rendkívül méltánytalan lenne, ha erről beszélnék" - mondta.

Khan édesapja azonban néhány hete egy interjúban felfedte: szóba került a házasság is, ám fia végül arra a következtetésre jutott, hogy "az nem tartott volna tovább egy évnél", olyan nagyok voltak a különbségek kettőjük között.