Pénzhamisítókat fogtak Miskolcon

Infostart
2007. december 28. 12:19
Pénzhamisítókat fogtak a rendőrök Miskolcon. A nyomozók a hamis pénz készítése közben érték tetten az elkövetőket. Azt egyelőre nem tudni, hogy a csoport tagjai mennyi bankót gyártottak és abból mennyi került forgalomba. Az ügynek egyelőre öt gyanúsítottja van - mondta el az InfoRádiónak Varga Péter, a Miskolci Rendőrkapitányság felderítő alosztályának megbízott vezetője.

Még a karácsonyi ünnepek előtt, december 21-én érkezett bejelentés a miskolci kapitányságra, de korábban is több vizsgálatot folytattak pénzhamisítási ügyben, a város vonzáskörzetében ugyanis számottevően megnőtt a hamis pénzt kibocsátók száma - mondta az InfoRádiónak Varga Péter.

Az elkövetőket akkor érték tetten, amikor éppen kivágták és biztonsági csíkkal látták el az általuk korábban hamisított tízezreseket - tette hozzá a Miskolci Rendőrkapitányság felderítő alosztályának megbízott vezetője.

A hamisítványokat ugyan a szakértők felismerik, a kereskedelmi forgalomban azonban a felületes vizsgálat során nem mindig sikerül ezeket kiszűrni - tette hozzá Varga Péter.

Hanganyag: Kálló Izabella


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást