Lopott a botrányhős énekes?

Infostart
2007. december 28. 20:30
Nem kisebb váddal, mint dala ellopásával vádolta meg a Babyshambles énekesét Wayne Kenyon. A férfi (aki korábban a zenekar gitárosának haverja volt) azt állítja: Pete Doherty lenyúlta egyik dalát, és erre bizonyítékai is vannak.

Újabb botrányba keveredhet az eddig főleg kábítószeres problémái, illetve a szupermodell Kate Moss-szal folytatott viszonya, majd szakítása kapcsán a lapok címoldalára kerülő Pete Doherty.

A Babyshambles dalszerző-énekesét ugyanis azzal vádolja egy Wayne Kenyon nevű férfi, hogy lenyúlta egyik dallamát az együttes Baddie's Boogie című számában.

Wayne Kenyon szerint a dal egy olyan dallamon alapul, amit ő még 1997-ben írt, amikor a The Ferrymen nevű együttessel turnézott, közösen a Babyshambles mostani gitárosával, Mik Whitnall-lal.

"A Baddie's Boogie alapdallamát én írtam a The Ferrymen-nek. Létezik felvétel is, melyen a németországi koncertturné három fellépésén játszom is a dalt 1997-ben" - mondta a felháborodott zenész, aki közölte, hogy megteszi a szükséges jogi lépéseket.

"Már írtam a Babyshambles kiadójának, akik azt mondták, továbbítják az ügyet az ügyvédeiknek. Azóta nem hallottam felőlük" - tette hozzá Wayne Kenyon.

A gitáros azt állítja, Mik Whitnall megígérte neki, hogy szerzőtársként feltüntetik a dalt tartalmazó Shotters Nation albumon, ám ehelyett csak Pete Doherty neve olvasható a dal mellett.

A Baddie's Boogie egyébként meglehetősen problémás dalnak tűnik, hiszen időközben Pete Doherty-t azért is perrel fenyegetik, mert állítólag engedély nélkül használta fel a punkköltő Nick Toczeks sorait a szám szövegében.