A megzsarolt királyi családtag esete a kokainnal - az év internetes égései III.

Infostart
2007. december 26. 09:05
Itt az év vége, ami hagyományosan a különböző összegző összeállítások ideje is. A brit The Daily Telegraph segítségével mi is visszatekintünk az év legnagyobb internetes bukásaira. A brit királyi család mindig hálás témát ad a bulvársajtónak, nem volt ez másként idén sem, amikor egyebek mellett egy zsarolási ügy borzolta a kedélyeket.

Hatalmas botrány tört ki Nagy-Britanniában, amikor kiderült, hogy a királyi család egyik tagját két férfi megzsarolta egy felvétellel, melyen állítólag a nős férfi kokaint ad át személyzete egyik tagjának, egy másik felvételen pedig homoszexuális aktust folytat.

Az viszonylag hamar kiderült, hogy II. Erzsébet néhai húgának, Margit hercegnőnek 45 éves fiáról, David Linleyről van szó. A történet ott kapott az internet szempontjából is érdekes fordulatot, hogy Nagy-Britanniában a sajtó bírói tiltásra nem hozhatta nyilvánosságra a zsarolás áldozatának nevét, ám a szabályozás természetesen a tengerentúli médiumokra nem vonatkozott.

Így elsőként egy ausztrál lap beazonosíthatóvá tette a személyt, ez alapján pedig elsőként az egyesült államokbeli Fox News meg is nevezte az illetőt. Tehát akit érdekelt, az Nagy-Britanniában is megismerhette a férfi nevét.

A királynő unokaöccse nős, két gyermek édesapja, és igen népszerű bútortervező. Két zsarolója, a 30 éves Ian Strachan és a negyvenéves Sean McGuigan tárgyalásuk a napokban kezdődött meg. Mindkettejük ügyvédje azt állítja, hogy védence ártatlan.