Házi őrizetből lógott ki gyilkolni

Infostart
2007. december 20. 06:10
Elektromos jelzőberendezést kellett volna viselnie, és nem hagyhatta volna el otthonát az az angol fiatal, aki halálra késelte egy barátját egy átitalozott éjszaka után. A jeladó a berendezést szállító cég szerint a bíróság hibája miatt nem volt felszerelve a gyilkosság idején.

A 17 éves Kieran Wright egy parti után gyilkolta meg iskolatársát, a 15 éves Michael Morgant a West Sussex grófságban lévő Lancingben. Kieran Wright az áldozat fején és nyakán harminc sebet ejtett két konyhakéssel és egy lefűrészelt asztallábbal.

A gyilkost múlt héten 12 éves börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és azóta az is kiderült, hogy a gyilkosság idején Kieran Wright óvadékkal volt szabadlábon, és egy elektromos jeladót kellett volna viselnie, ami jelzi, ha este 7 után elhagyja a lakását, ezt ugyanis megtiltották.

Két nappal a gyilkosság előtt azonban eltávolították a berendezést, és a szerkezetek elhelyezésével szolgáló cég - a szóvivő szerint - nem tudta azt azonnal pótolni, mivel rossz dátumot tartalmazó dokumentumot kapott a bíróságtól, amely egyelőre nem kommentálta a fejleményeket.

Az eset azért is kapott nagy figyelmet Nagy-Britanniában, mert több súlyos bűncselekményt követtek el a feltételesen szabadlábon lévő, elektromos jeladóval ellátott elítéltek.

Novemberben egy 18 éves fiatalembert ítéltek életfogytiglanra, mert megölt egy kétgyermekes családanyát, egy 19 éves férfi pedig 2003-ban vett részt egy halálos áldozatot is követelő ékszerbolti rablásban, miután eltávolította a jeladó berendezést.