Elloptak egy komplett tankot

Infostart
2007. december 19. 06:10
A bolgár rendőrség letartóztatott két német állampolgárt és egy helyi lakost, akiket azzal vádolnak, hogy elloptak egy második világháborús tankot, egy másikat pedig eltulajdonítani készültek.

Bulgária hadügyminisztériuma közölte: az első harckocsi október és december 13. között tűnt el, és még mindig nincs meg.

A másik tank még megvan, annak csak néhány alkatrészét lopták el eddig a tolvajok.

A nyomozók feltételezése szerint a harckocsikat vagy azok alkatrészeit Németországba csempészhették a bűnözők. A tankra és az alkatrészekre német gyűjtőknek lehetett szükségük.

A két páncélozott jármű a második világháború óta, félig betemetve állt Bulgária délkeleti részén, a török határ közelében.

Magyar "tanklopás" is volt

Egy évvel ezelőtt, az október 23-ai utcai összecsapások során egy férfi beindította a Városháza előtt kiállított T-34-es tankot.

A 65 éves férfi a harckocsival a rendőrök sorfala ellen indult, de csak néhány métert haladt, mert kifogyott az üzemanyaga.

Idén márciusban a férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indított eljárást a Fővárosi Főügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette. A tank életre keltéséről készült képek az egész világot bejárták.