Egyetlen autóban két ittas sofőr bukott le

Infostart
2007. december 18. 06:00
Egyetlen autóban két férfit kaptak el ittas vezetésért a skót rendőrök alig néhány perc leforgása alatt. Összesen kétszáz autós, illetve motoros bukott le az ünnepek előtti fokozott közúti ellenőrzés során.

A legbizarrabb azonban kétségtelenül a glasgow-i eset, amelynek során a rendőrök üldözni kezdtek egy gyanúsan haladó autót. A jármű sofőrje, egy 25 éves férfi végül gyalog próbált elmenekülni a közegek elől, de elfogták, és megszondáztatták; kiderült, hogy részegen vezetett, ráadásul biztosítása sem volt, és már korábban bevonták a jogosítványát.

Amíg a rendőrök vele bíbelődtek, 30 éves utasa a volán mögé pattant, és elhajtott. A rendőrök őt is üldözőbe vették, és ismét nem hibáztak: a férfi is ittasan, ráadásul veszélyesen vezetett.

Az ünnepek előtt a jelek szerint a szokásosnál is többen ülnek ittasan volán mögé Skóciában. Egy ötven éves nő a megengedett alkoholmennyiség ötszörösével bukott le, és ittasan kaptak el egy tanuló vezetőt és az oktatóját is.

A rendőrség fogta el azt a 18 éves fiatalembert is, aki engedély nélkül vitte el a szülei autóját; őt nem csupán ittas vezetés és autólopás miatt kerül bíróság elé, hanem azért is, mert nem állt meg a rendőrök felszólítására, és később balesetet is okozott.