Bíróság előtt az évszázad csalója

Infostart
2007. december 10. 07:33
A bíróság előtt kell felelnie az elmúlt öt évben elkövetett csalásért annak a férfinak, aki - miután felesége halálhírét keltette - 2002 óta bujkált.

A férfi biztosítási csalást követett el 2002 márciusában. Feleségével együtt akkor döntöttek a "halála" mellett, amikor nem láttak más megoldást adósságaik kifizetésére. Úgy tűnik, a halott embernek útlevele is volt , előkerült ugyanis egy fotó, ami csaknem egy évvel ezelőtt készült Panamában, és amelyen feleségével együtt látható.

Az asszony öt évvel ezelőtt állt elő azzal, hogy kenuzni induló férje nem tért haza. Később John Darwint halottnak nyilvánították. A férfi azonban meglehetősen eleven volt. Utóbb kiderült, hogy a házaspár megvett két egymás mellett lévő házat, amely között egy átjárót építettek.

Békésen élték együtt a hétköznapjaikat, ám ha attól kellett tartaniuk, hogy valaki - például a fiaik - látogatóba érkezik, akkor a férfi a kiépített átjárón egyszerűen csak átsurran a szomszéd házban. Az 57 éves John Darwin és felesége még saját fiaiknak sem árulták el az igazságot.

A csaló azonban megunta a bujkálást, főleg azt, hogy még a saját gyermekeit sem láthatja, ezért csaknem egy héttel ezelőtt jelentkezett a rendőrségen. Először azzal állt elő, hogy semmire sem emlékszik, később azonban feleségét is kihallgatták, és kiderült az igazság.

Az asszony nemrég eladta a családi házukat és Panamába költözött. Az 55 éves nőt nemrég vették őrizetbe, a manchesteri repülőtéren, Panamából visszatérve.