Betelt a pohár Pavarotti özvegyénél, és a tenor barátait is bepereli

Infostart
2007. november 27. 08:30
Luciano Pavarotti özvegye beperelte a szeptemberben elhunyt világhírű tenor két barátját becsületsértés miatt. A nő 15 millió eurót követel rágalmazásért.

Nicoletta Mantovani 15 millió eurós kártérítést követel a világhírű tenor két barátjától, Franca Corfini Stratától és Lidia La Marcától, mert úgy véli, rágalmazó kijelentéseket tettek rá.

A nő ügyvédje, Anna Maria Bernini kiemelte: ügyfele úgy érezte, hogy a peren kívül nincs más lehetősége, mert a pletykák nem haltak el, sőt ismétlődtek.

Luciano Pavarotti özvegye kijelentette, hogy ha a bíróság neki ad igazat, a pénzt jótékony célra ajánlja fel.

Nicoletta Mantovani néhány héttel korábban az olasz sajtót kritizálta, mert több médiumban is "illetlen pletykák" jelentek meg a Pavarottihoz fűződő kapcsolatáról.

"Meg tudom védeni magam. Luciano viszont már nem, a lányunk, Alice pedig csak egy négyéves kislány" - fakadt ki ezt követően olasz közszolgálati televíziónak adott interjúban Luciano Pavarotti özvegye.

Nicoletta Mantovani tagadta, hogy a 71 éves korában elhunyt világhírű tenor után rengeteg adósság maradt, miként azt is, hogy rossz lenne a viszony közte, és Luciano Pavarotti első házasságában született három felnőtt lánya között.

Az olasz média többször is részletesen taglalta, hogy a tenor után 12,6 millió fontnyi (4,5 milliárd forintnyi) adósság maradt, miként azt is, hogy a pár házassága nem sokkal Luciano Pavarotti halála előtt már széthullóban volt.

"Luciano olyan ember volt, aki mindenre figyelt - minden értelemben... ami azt is jelenti, hogy családja minden tagjára elegendő pénzt hagyott. Lányai és köztem nincs ellenségeskedés. A sajtó és a televízió próbálja megrontani kapcsolatunkat" - mondta korábban a 37 éves Nicoletta Mantovani.