Andy Pag és navigátora, John Grimshaw a dorseti Poolból indult, hogy csokoládéval hajtott autóján átvágjon a Szaharán. A páros Franciaországon és Spanyolországon hajt keresztül, majd áthajózik Marokkóba. Hogy elérjék úti céljukat, a mali Timbuktut, 7250 kilométert kell maguk mögött hagyniuk.
A két barát egy olyan eszközt is visz magával, amely képes felhasználható üzemanyaggá alakítani a csokoládé gyártásakor keletkező melléktermékeket és a már nem eladható csokit. A berendezést útjuk végén jótékony célra ajánlják fel, akárcsak azt a teherautót, amellyel nekivágnak a kalandnak.
Az utazáshoz négyezer kilogrammnyi csokoládémaradékból készült, kétezer liternyi biodízelt visznek magukkal.
A sivatagon egy-egy Toyota terepjáróval kelnek majd át, amelyeket ugyancsak csokoládéból készült üzemanyag hajt majd. A négykerék-meghajtású járművek egészen addig a teherautó gyomrában utaznak, amíg a páros el nem éri a Szaharát.
Andy Pag és John Grimshaw olyan túrát akart szervezni, amelynek során járműveikkel nem szennyezik a környezetet. Felvették a kapcsolatot az Ecotec vállalattal, amely kísérleti üzemanyagot állít elő csokoládéhulladékból és éttermekből összegyűjtött fáradt olajból.
Timbuktu arról híres, hogy az isten háta mögött van, a legtávolabbi hely, amit csak elképzelni lehet. Ha eltudunk oda jutni biodízellel, nem lesz okuk más üzemanyagot választani azoknak sem, akik a gyerekeiket viszik el autóval az iskolába, vagy munkába hajtanak - magyarázta Andy Pag.
A férfi reméli, hogy akciójuk felhívja a közvélemény figyelmét a széndioxid-kibocsátás súlyos veszélyeire.