Halála előtt szeretkezett a gyilkosával

Infostart
2007. november 5. 08:41
Egy Halloween-partin találkozott és halála előtt valószínűleg szeretkezett gyilkosával egy angol diáklány, akit az olaszországi Perugiában öltek meg november elsején.

A 21 éves Meredith Kercher holttestére csütörtök kora délután találtak rá perugiai albérletében. A dél-londoni, az Erasmus-program keretében Olaszországban tanuló lány torkát egy zsebkéssel vágták át.

A nyomozó rengeteg olyan ujjlenyomatot találtak a lány mobiltelefonján és szerte a lakásban, amelyek minden bizonnyal a gyilkostól származnak. Az épületen kívül találtak egy vérrel átitatott zsebkendőt is.

A perugiai főnyomozó elmondta: Meredith Kercher valószínűleg egy Halloween-partin találkozott a gyilkosával, és feltételezhetően szeretkezett is vele. Ez utóbbit valószínűsítette a halottkém jelentése is.

A gyilkos minden bizonnyal a főbejáraton át távozott, a holttestet bezárta a hálószobába, amelynek kulcsát magával vitte. A nyomozók szerint a férfi egy kővel betörte a szoba ablakát, a lakásban pedig mindent felforgatott, hogy rablógyilkosságnak tűnjön az eset.

Közben az apartman egy korábbi bérlője elmondta, hogy az egy veszélyes környéken van, amikor ő ott lakott, mindig drogosok és kábítószer-kereskedők mászkáltak a környéken, mindenhol fecskendőket lehetett látni.

A diáklány holttestét átadták a családjának. Az apa valószínűleg részt vesz azon a fáklyás meneten, amellyel meggyilkolt lányára emlékeznek Perugiában.