A szellemek leggyakrabban az egyedülállókat kísértik

Infostart
2007. október 28. 08:25
Az emberek harmada szerint, ha két tárgy összekoccan az éjszakában, azt a szellemek idézik elő. Egy kutatás során a megkérdezettek negyede azt állította: látott már szellemet vagy legalábbis érezte annak jelenlétét.

Egy asszony arról számolt be, hogy el kellett hagynia bérelt otthonát, miután a lánya elkezdett beszélgetni egy láthatatlan kislánnyal, Nicole-lal. Mindez azután történt, hogy a televízió és a lámpa elkezdett villódzni. A szomszédok később elmesélték neki, hogy egy gyermeket meggyilkoltak a házban.

Az Egyesült Államokban készült felmérés szerint az emberek 19 százaléka szerint léteznek szellemek és boszorkányok is. A megkérdezettek majdnem fele pedig hisz a természetfeletti képességekben.

Az emberek 14 százaléka - zömében alacsony jövedelmű férfiak - látott már életében UFO-t.

A szellemek érdekes módon a leggyakrabban az egyedülállókat látogatják meg, és általában olyan katolikusokat, akik nem járnak vallási szertartásokra. A bűbájban és a boszorkányságban főleg a városiak hisznek.A négylevelű lóhere főleg a nők szerint hoz szerencsét.

Mindenesetre a számok azt mutatják, hogy bár sokan hisznek a misztikus dolgokban, még mindig kevesebben, mint bő tíz éve. 1996-ban a többség, 66 százalék adott pozitív választ, míg most csak 48 százalék.