Harminckét év után bukott le a pedofil gyilkos

Infostart
2007. október 24. 08:42
Harminckét évvel a tett elkövetése után kerülhet börtönbe egy brit férfi egy 11 éves kislány megerőszakolása és brutális meggyilkolása miatt.

A korábban taxisofőrként dolgozó Ronald Castree-t vádolják azzal, hogy 1975 októberében megerőszakolta és megölte a 11 éves Lesley Garrettet.

Julian Goose ügyész szerint a férfi leszólította a boltba tartó kislányt, és autójával egy mocsaras területre vitte Rochdale közelében, ahol szexuálisan bántalmazta, majd 12 késszúrással megölte.

A holttestet három nappal később találták meg: a kislány a hasán feküdt, szoknyáját fel volt húzva.

A vádak szerint Ronald Castree három hónappal később egy másik gyermeket is megpróbált zaklatni, de a kilencéves kislánynak sikerült elmenekülnie.

Lesley Garrett meggyilkolása miatt egy adóügyintézőt ítéltek el. A mentális betegségben szenvedő Stefan Kiszko megtört a vallatástól, és bevallotta a gyilkosságot, noha nem is ő követte el azt.

A férfi 16 évet ült börtönben ártatlanul, mígnem 1992-ben egyértelmű bizonyítékok igazolták, hogy nem ő volt a gyilkos. Stefan Kiszko szervezete nem termelt spermát, miközben a helyszínen találtak ondót. A férfi egy évvel szabadulása után szívrohamban meghalt.

A gyanú azt követően terelődött Ronald Castree-ra, hogy egy másik, 2005-ös ügyben tőle vett minta megegyezett a harminc évvel korábbi eset során talált sperma DNS-ével.

"Már számítottam erre" - mondta a férfi letartóztatása után, ám a bíróság előtt tagadta a vádakat.