Borzalom: konyhakéssel támadt a várandós anyára, kivágta gyermekét

Infostart
2007. október 24. 05:10
Az Egyesült Államokban halálbüntetéssel sújtják azt az asszonyt, aki megölt egy nyolchónapos várandós anyát, amikor testéből kivágva rabolta el annak gyermekét.

Az asszony egy konyhakéssel követte el tettét. A 23 éves anya belehalt a támadásba, a gyermek azonban szerencsére túlélte azt. Mindez még 2004 decemberében történt. A gyermeket szerencsére sértetlenül találták meg a nő lakásán, majd visszaadták az édesapának.

A 39 éves Lisa Montgomery szinte sokkot kapott, amikor meghallotta a büntetést. Montgomery ügyvédje azzal érvelt, hogy védencének kényszerképzetei voltak, és meg volt győződve arról, hogy gyermeket vár. A védő szerint az asszony a zavart elmeállapota miatt nem tudott különbséget tenni jó és rossz cselekedet között, amikor megölte az anyát.

Az asszony mögött egy csapatnyi ügyvéd állt, akik a védelmet arra építették fel, hogy Lisa egy sor mentális betegségben szenved, amelyek abbéli csalódásából fakadtak, hogy nem lehet gyermeke. Az asszony eközben pedig felépített magában egy álomvilágot.

Montgomeryt ráadásul gyermekkorában mentálisan, fizikailag és szexuálisan is bántalmazták, amely poszttraumás stresszt váltott ki nála.

A vád azonban azt képviselte, hogy az asszony a tettet előre kitervelte, készült arra, hogy elrabolja az asszony gyermekét.

A vádlottnak egyébként összesen négy gyermeke született, az utolsó szülése után, 1990-ben elkötötték a petevezetékét. Később azonban többször is beszélt arról, hogy gyermeket vár.