Szinte több tartozása volt Pavarottinak, mint vagyona

Infostart
2007. október 21. 18:21
Újabb fordulat történt Luciano Pavarotti örökösödési vitájában: kiderült, hogy a világhírű operaénekesnek szinte több volt a tartozása, mint a tényleges vagyona.

Hiába tűnt úgy, hogy több mint többszáz millió eurós örökséget hagyott hátra Luciano Pavarotti, az olasz tenor vagyona csak húsz millió euró (5 milliárd forint) körül van.

A La Republica című olasz lap szerint a szeptemberben elhunyt tenor 18 millió eurós adósságot hagyott maga után. Pavarotti banki számlája 11 millió eurós mínuszban van, ehhez jön még hétmillió euró visszafizetetlen kölcsön.

A jelentős adósságon nem csodálkozott Giorgo Bernini, Pavarotti második feleségének ügyvédje. Az utóbbi években Pavarotti kénytelen volt korlátozni művészi tevékenységét, kórházi kezelése hosszantartó volt és igen költséges, különösen az Egyesült Államokban - emelte ki az ügyfél.

A jelentős adósság ellenére Pavarotti második feleségének, Nicoletta Montovaninak és közös kislányuknak, Alice-nek nincs miért aggódnia, ugyanis a világhírű tenor néhány nappal a halála előtt egy alapítványt hozott létre Nicoletta javára, amely magában foglalja New York-i luxusotthonukat és számos értékes Matisse-festményt.