Harci járműveket foglalt le a rendőrség

InfoRádió / MTI
2007. október 20. 14:23
Harci járműveket foglalt le a rendőrség egy budaörsi férfi két telephelyén, mert azokat nem a törvényi előírásoknak megfelelően hatástalanították - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Visszaélés haditechnikai termékkel és szolgáltatással, illetőleg kettős felhasználású termékkel bűntett gyanúja miatt indult eljárás az egyik kereskedelmi televíziós csatornán 2007. október 11-én bemutatottakkal kapcsolatban - mondta a BRFK sajtóügyeletese.

Bálint Gabriella közölte: a műsorban arról számoltak be, hogy egy 37 éves budaörsi férfi több működőképes harci jármű tulajdonosa. Október 12-én helyszíni szemlét tartottak a férfi két telephelyén, amelynek során eseti szaktanácsadóként a Magyar Honvédség munkatársai is jelen voltak.

A szakértők megállapították, hogy a harci eszközök lövésre alkalmatlanok, de több eszköz hatástalanítását nem a törvényi előírásoknak megfelelően végezték el. A nyomozók a kifogásolt harci járműveket helybenhagyással lefoglalták, azaz nem vitték el onnan - mondta el Bálint Gabriella.