Borzalom: öt újszülött tetemére bukkantak egy pincében

Infostart
2007. október 18. 20:03
Öt újszülött műanyag zsákokba rejtett földi maradványait találták meg egy pincében Franciaország északi részén. Az ügyben kihallgattak egy nőt, aki beismerte, hogy 1999 és 2006 között ő szülte meg a gyermekeket.

Hatalmas botrány tört ki Franciaországban, miután az ország északi részén fekvő Valognes városában a rendőrök öt újszülött műanyag zsákokba csomagolt holttestét találták meg egy pincében.

A hatóságok az ügyben kihallgatnak egy párt; egy 35 éves nőt, aki beismerte, hogy ő hozta világra a csecsemőket 1999 és 2006 között és a nő barátját.

A holttesteket a férfi fedezte fel szerda éjszaka, ő szólt a rendőrségnek is. A csecsemők egyikének fején műanyag zacskó volt, amiből a rendőrök arra következtetnek, hogy születése után megfojtották.

Nem az első eset

Tavaly ilyenkor hasonló bűntény rázta meg a francia közvéleményt. Akkor egy Veronique Courjault nevű nőről derült ki, hogy titokban hozta világra gyermekeit, majd megfojtotta őket.

A 38 éves asszonynak már volt két gyermeke, egy 10 és egy 11 éves fiú, férje pedig sokat volt üzleti úton. A rendőrséget a férj értesítette, miután megtalálta a két kis holttestet szöuli lakásuk mélyhűtőjében.

Az asszony először tagadta, hogy az ő gyermekei lettek volna, miután azonban a DNS-teszt bizonyította az anyaságot, bevallotta tettét.