Arat a Harry Potter: 1800 milliárdos bevételt hoznak a filmek!

Infostart
2007. október 18. 05:30
Minden idők legjövedelmezőbb filmjei lesznek a Harry Potter-sorozat darabjai. A hét film (melyből egyelőre csak hatot forgattak le), a szakemberek várakozásai szerint összesen mintegy 10 milliárd dollár (1800 milliárd forint) bevételt hoz majd, ami több, mint a 22 James Bond-film és a hat Star Wars mozi összes bevétele együtt!

Az eddig is nyilvánvaló volt, hogy hatalmas siker (és ebből következően hatalmas üzlet) a Harry Potter-sorozat. Most azonban konkrét számok is kiderültek, melyekből egyértelművé vált, hogy ez minden idők legnagyobb bevételt hozó sorozata.

A varázslótanonc történeteit vászonra vivő filmek és a hozzájuk kapcsolódó egyéb eladások (fizetős televíziós csatornák, DVD-k, stb.) összesen mintegy 10 milliárd dollár (1800 milliárd forint) bevételt hoznak majd, ha a hetedik részt is leforgatják.

Csak az összehasonlítás végett: a szuperkém James Bond kalandjait megörökítő 22 film eddig összesen 4,36 milliárd dollár (771 milliárd forint), míg a Star Wars-sorozat 4,16 milliárd dollár (736 milliárd forint) bevételt hozott, azaz a Harry Potter-filmek sikeresebbek, mint a másik két sorozat együttesen.

A Harry Potter könyvsorozat utolsó része idén nyáron jelent meg és Nagy-Britanniában, valamint az Egyesült Államokban is rekordot döntött. A kötetből másodpercenként több mint száz darab fogyott el a megjelenés első napján a két országban.

A kötet ezzel minden korábbi rekordot megdöntött, az előző könyv sikereit is felülmúlta: egymillióval több példányt adtak el belőle, mint amennyit az előző részből adtak el egy nap alatt.