Csak felnőtteknek: iszonyatos dolgokat művelt a kannibál író

Infostart
2007. október 17. 21:00
Egy boszorkányságot gyakorló, kezdő horrorszerzőt azzal vádolnak, hogy meggyilkolta, feldarabolta és részben megsütötte és megette barátnője maradványait. A mexikói férfi Kannibál ösztönök című regényén dolgozott. Ha bebizonyosodik bűnössége, ötven év börtönt kaphat.

Amikor a 32 éves Alejandra Galeana két héttel ezelőtt eltűnt Mexikóvárosban, aggódó szülei azonnal értesítették a rendőrséget és közölték: a nő barátjára gyanakodnak.

A mexikói rendőrök saját házában törtek rá José Luis Calvára, ahol hátborzongató látvány fogadta őket: egy megterített asztal, evőeszközökkel és egy tányéron frissen sült emberi hússal. A nyomozók a hűtőszekrényben egy levágott emberi lábat, a gabonapelyhes dobozokban pedig emberi csontokat találtak.

Alejandra Galeana további megcsonkított testrészeit a hálószoba melletti fürdőszobában találták meg - közölte a mexikóvárosi rendőrség gyilkossági csoportjának vezetője, Gustavo Salas. A városi ügyészi hivatal vezető orvosa szerint a tányéron talált izomdarabok megegyeznek a meggyilkolt nő testéből hiányzó részekkel.

A hatóságok a hús mellett egy lime-darabot is találtak, amelyről feltételezik, hogy a férfi ízesítésre használta, miként majdnem biztosak abban is, hogy José Luis Calva fogyasztott a húsból.

A férfi egyébként megpróbált elmenekülni a helyszínről, ám megsérült, amikor leugrott az erkélyről, jelenleg kórházban fekszik.

Nem az első eset

Az ügyészség szerint a férfi alaposan gyanúsítható azzal is, hogy megfojtott és megcsonkított két másik nőt is, akiknek maradványait 2004 és 2007 között dobozokban és bőröndökben találták meg Mexikóvárosban.

A 40 éves önjelölt író több kötet verset is írt már, a rendőrség a holmijai között megtalálta Kannibál ösztönök című regénykezdeményét is. A könyv borítóján a Bárányok hallgatnak Hannibal Lecteréről készült maszkos kép megváltoztatott, José Luis Calvára hasonlító fényképe volt látható.

A rendőrség a férfi lakásán mindemellett talált több, fekete mágiával foglalkozó könyvet és a Bárányok hallgatnak és más Hannibal Lecter-filmek több példányát is megtalálta.

Ha a bíróság bűnösnek találja, José Luis Calvát ötven év börtönre ítélhetik.