Minden idők legemlékezetesebb tévés pillanatai - nézze meg!

Infostart
2007. október 16. 07:27
A 2001. szeptember 11-i, New York-i Világkereskedelmi Központ elleni támadást szavazták meg egy felmérésen minden idők legemlékezetesebb televíziós pillanatának. Második helyen Diana hercegnő 1997-es temetése következett, majd a Holdra szállás 1969-ből.

A Freeview brit televíziós szakoldalon szavazók közül a legtöbben a New York-i Világkereskedelmi Központ elleni támadást, illetve az ikertornyok összeomlását tartották minden idők legemlékezetesebb televíziós pillanatának.

2001. szeptember 11-én több millió ember élőben nézhette végig, ahogy az al-Kaida terrorszervezet megtámadja az Egyesült Államok több fontos intézményét, köztük a New York egyik szimbólumának számító Világkereskedelmi Központot.

Második helyen Diana walesi hercegnő 1997-es temetése végzett, melyen egy egész világ búcsúzott a rendkívül népszerű hírességtől, Vilmos és Harry hercegek édesanyjától, Károly brit trónörökös volt feleségétől.


A harmadik helyezett egy kétségkívül történelmi pillanat lett: az 1969-es Holdra szállás.


A negyedik helyen a berlini fal lebontása végzett, míg az ötödik egy szintén emlékezetes, ámde történelminek talán kevéssé nevezhető pillanat: amikor Bob Geldof, a Live Aid megakoncert szervezője arra szólította fel a tévénézők millióit, hogy adják oda a "kib...ott pénzüket".