Áfamentes Porschék: luxusautókat foglaltak le - nézze meg!

Infostart
2007. október 15. 13:47
Luxusautók behozatalával összefüggő adócsalásra szakosodott bűnözői csoportot derített fel a vám- és pénzügyőrség a múlt héten szerdán; az elkövetők 169 jármű után nem fizették meg a félmilliárd forint áfát.

Nagy János, a vám- és pénzügyőrség országos parancsnoka elmondta: a nyomozás eddigi adatai szerint a budapesti csoport Németországból hozott be járműveket és más gazdasági társaságok nevének felhasználásával bújt ki az áfa-fizetési kötelezettség alól.

A vám- és pénzügyőrség nyomozói múlt héten szerdán, egy összehangolt akció keretében Budapesten és Pest megyében 15 helyszínen végeztek házkutatást, és ekkor foglalták le a sajtótájékoztatón bemutatott 28 nagy értékű gépkocsit is, összesen 300 millió forint értékben.

A lefoglalt autók közül a legértékesebb egy Maybach, aminek az értékét 60-70 millió forintra becsülik. A bíróság előzetes letartóztatásba helyezte az autókereskedő cég vezetőjét és két társát.

Körözést adtak ki a luxusautók behozatalában és a legalizáláshoz szükséges okmányok készítésében közreműködő 29 éves Ambach Ferdinánd ellen is.


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Áfacsaló luxusautó-kereskedõ
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást