Mentők rabolták ki az idős asszonyt?

Infostart
2007. október 9. 13:46
A gyanú szerint 300 ezer forintot loptak el mentők egy idős betegtől, akit előbb a lakására vittek haza, majd onnan egy kórházba szállítottak. A mentők tagadják, hogy ők rabolták volna ki az asszonyt.

Az eset még szeptember végén történt. Az asszony egy bevásárlóközpontban rosszul lett, ezért mentőt hívtak hozzá. A kiérkező segítők felajánlották, hogy hazaviszik, ahol összeszedheti az iratait és a holmiját, majd beszállítják egy kórházba - mondta az InfoRádióban Kormos Endre, a BRFK szóvivője.

Ez így is történt, a rendőrök eddigi ismeretei szerint azonban miután a hölgy összeszedte a csomagját, megkérték, hogy menjen be a mosdóba és mosakodjon meg. Egyes információk szerint vizeletmintát kértek az asszonytól, a szóvivő azonban ezt nem tudta megerősíteni.

A beteg a kórházból hazatérve vette észre, hogy hiányzik a lakásából 300 ezer forint. Mivel a rendőrök betörésre utaló jelet nem találtak, a mentők keveredtek gyanúba.

A mentősöknek a balesetek sérültjeit egyből a kórházba kell szállítani - mondta az InfoRádiónak Győrffy Pál.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője arról is beszámolt, hogy amint tudomásukra jutott az eset, azonnal felfüggesztették a két érintett mentős munkaviszonyát.

Hanganyag: Rezsek Gyõzõ


KAPCSOLÓDÓ HANG:
Gyõrffy Pál, az Országos Mentõszolgálat szóvivõje
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást
Hanganyag
A böngészője nem támogatja a HTML5 lejátszást