Brad Pitt hosszú útja a vallástól az önmegismerésig

Infostart
2007. október 4. 05:35
Brad Pitt egy interjúban bevallotta, hogy vallásos neveltetést kapott, de azt követően fedezte fel magát igazán, hogy elfordult az egyháztól.

Brad Pitt baptista családban nőtt fel, és gyermekkorát meghatározta a vallás. A 43 éves színész a Parade magazinnak adott interjúban kiemelte, hogy mindig rengeteg kérdése volt a világról.

"A legnagyobb kérdés számomra a méltányosság volt. Az érdekelt, hogy ugyanolyan lenne-e a mennyország, ha egy másik vallásban növök fel" - mondta a színész.

A kíváncsisága nem nyugodott, elkezdett kételkedni a vallásban középiskolásként, és új tapasztalatokat próbált szerezni.

Brad Pitt elmondta: ugyanazt a szenvedélyt érezte egy koncerten, mint az imádkozások alkalmával. Mint fogalmazott, azután fedezte fel önmagát igazán, miután szakított a vallással.

"Nem a hitem veszítettem el, hanem megismertem magam. Volt hitem, így képes voltam kezelni bármilyen helyzetet" - tette hozzá.

A 43 éves sztár cáfolta és ostobaságnak nevezte, hogy élettársa, Angelina Jolie hatására kezdett jótékonysági tevékenységekbe. Mint mondta, felelősnek érzi magát, hogy törődjön azokkal, akik nélkülöznek.

Brad Pitt nyíltan beszélt arról, hogy nehezen élte meg a sztárságot. "Nem kapsz útmutatást arról, hogy mi a hírnév, és hogyan kell kezelni. Először nem értettem, miért irányul rám ekkora figyelem, miért érdeklem az embereket. Ez kényelmetlen volt az elején" - emelte ki.