Újabb sztársegítség az önpusztító énekesnőnek: "Aggódom, hogy meghal"

Infostart
2007. október 2. 20:20
A teljes nemzetközi könnyűzenei élet aggódva figyeli Amy Winehouse harcát a kábítószerekkel és az alkohollal. Ennek egyik legújabb bizonyítékaként megszólalt a Rolling Stones énekese, Mick Jagger, aki attól tart: a tehetséges énekesnő a halálba rohan.

Régóta aggasztja a zenekedvelőket és kollégáit Amy Winehouse életmódja. A sokak által nagyra tartott énekesnő életét ugyanis meghatározzák a kábítószeres és alkohollal összefüggő botrányok, életvitele pedig súlyosan veszélyezteti egészségét.

Kollégái közül már többen próbálták tanáccsal ellátni, most nem akárki, maga a Rolling Stones énekese sietett a segítségére. Mick Jagger a hatvanas-hetvenes években maga is megtapasztalta a kábítószerezés borzalmait, ám legyőzte a szenvedélyt és most arra figyelmezteti Amy Winehouse-t, hogy addig próbáljon meg leállni, amíg nem késő.

"Amy briliáns művész, aki fantasztikus zenét csinál. Igazán klassz. Ugyanakkor aggódom, hogy meghal, ha tovább halad az általa választott úton" - mondta Mick Jagger, aki úgy vélte: az énekesnőnek meg kell változnia, de ez nagyon nehéz dolog.

"Ha az agyam nem súgta volna folyamatosan, hogy ne tegyem, akkor évekkel ezelőtt ott végezhettem volna, ahol Amy. De a fejemben mindig megszólalt egy hang, ez állított talpra és segített végül teljesen leállni. Rájöttem, nem akarok fiatalon meghalni" - jelentette ki a Rolling Stones énekese.

Amy Winehouse legutóbb augusztusban szerepelt a lapok címlapján, amikor egy feltételezett kábítószer-túladagolás miatt kórházba kellett szállítani.