Obszcénul mutogatott a Buckingham-palota őre - nézze meg!

Infostart
2007. szeptember 29. 10:20
A brit katonaság vizsgálja, hogy a Buckingham-palota melyik őre tett obszcén mozdulatot szolgálat közben, amikor elvileg egyáltalán nem szabadna moccanniuk.

Az esetről, amelyen jól látszik, hogy a tradicionális egyenruhába, vörös kabátba, fekete nadrágba öltözött, medveszőr kucsmát viselő őr félreérthetetlen kézmozdulatokat tesz egyik társa felé, egy nézelődő készített videófelvételt, amely felkerült az internetre.

Sokan azok közül, akik a videómegosztó oldalon látták a videót, úgy gondolják, hogy az őr nem tett semmi rosszat, csupán egy, a hadseregben ismert módon jelzett valamit társának, a védelmi minisztérium szerint azonban szó sincs erről.

"Egy olyan kézjelzésre hivatkoznak, amelyeket akkor használnak a katonák, amikor hadműveletekre készülnek. Azt jelentheti: gyere ide, vagy igyekezz, de ezt nem lehetett volna használni ebben a helyzetben" - mondta a tárca szóvivője.

"Azonosítjuk az illetőt. Az ilyen viselkedés elfogadhatatlan" - tette hozzá.

A helytelenkedő őrre minden bizonnyal fegyelmi eljárás vár, már, ha sikerül kideríteni, hogy kit filmeztek le.

A katonák, akik a királynő hivatalos rezidenciája előtt állnak őrt, London jelképévé váltak, és rengeteg turista gyűlik össze délelőtt 11-kor a Buckingham-palota előtt, hogy lássák őrségváltásukat.