"Én vagyok a muzsika Stephen Kingje: horrorzenét csinálok"

Infostart
2007. szeptember 26. 21:30
Nem hajlandó feladni zeneszövegei karcosságát a rapper David Banner, akit (Master P-vel közösen) kedden hallgatott meg az amerikai alsóház Kereskedelmi, Ipari és Fogyasztóvédelmi Albizottsága. A vád: csúnya szavak használata.

Az amerikai alsóház Kereskedelmi, Ipari és Fogyasztóvédelmi Albizottsága kedden meghallgatást tartott a rapdalok szövegei tárgyában. A testület ennek kapcsán beidézett két rapzenészt is, David Bannert és a Master P néven ismert Percy Millert.

Utóbbi az albizottság tagjai előtt elnézést kért azért, mert legutóbbi sikereiben többször is használta a "k..va" szót. Master P egyben megígérte, hogy a jövőben a lehetőségekhez mérten tartózkodik a hasonló kifejezések használatától, kijelentve: "Õszintén úgy gondolom, hibáztam".

Keményebben állt ki vélt igazáért David Banner, aki dacosan válaszolt a kérdésekre. A kék öltönyben megjelenő rapper leszögezte: "Én vagyok a muzsika Stephen Kingje: horrorzenét csinálok".

"Ha egy tollvonással elhallgattatnák a hip-hopot, attól az általa felvetett kérdések még léteznének a közösségünkben. A kábítószerek, az erőszak és a bűnözés más formái már a hip-hop megjelenése előtt is problémát jelentettek" - szögezte le az előadó.