Alig mondott igent, máris megtámadták

Infostart
2007. szeptember 25. 13:55
Csupán néhány másodperccel azután, hogy megkérte barátnője kezét, kiraboltak egy amerikai férfit a Central Parkban. Leendő nejétől is elvették az ékszereit, de legalább a gyűrűt sikerült megmenteni.

Luke Jacunski romantikus helyen akarta megkérni a barátnője kezét, választása pedig a New York-i Central Parkra esett. Ám a menyasszony alig ejtette ki a száján az igent az előtte térdelő kedvesének, egy fegyveres férfi rontott a párra és az értékeiket követelte.

"Azt kiabálta, 'adjátok át a pénzt és feküdjetek a földre! Adjátok át az ékszereket is!'" - emlékezett vissza a 30 éves férfi.

A pár engedelmeskedett, időközben azonban Luke Jacunskinak sikerült leügyeskednie a nemrég átadott ezüst eljegyzési gyűrűt barátnője, Mami Nagase ujjáról.

A mozdulat szemet szúrt a rablónak, aki kérdőre vonta: "Mit csinálsz?" Az újdonsült vőlegény pedig adta az értetlent: "Miről beszél?", és ügyesen a karja alá csúsztatta a gyűrűt.

Ekkor a rabló Jacunski hasához szorította a fegyvert és követelte, hogy forduljon meg, az ékszer azonban továbbra is láthatatlan maradt számára.

Miután a fegyveres elszedte értékeiket - több gyűrűt Mama Nagase ujjairól, meg a lány családi örökségét, egy arany Rolex órát, valamint 125 dollárt a férfitól -, elmenekült.

"Nem ez volt az első alkalom, hogy fegyvert fogtak rám" - mondta Luke Jacunski, akit korábban már kétszer is kiraboltak.

A pár az estét végül nem vacsorával töltötte, ahogyan azt korábban tervezték: a közeli rendőrőrsön nézegették végig a bűnügyi nyilvántartásban szereplő fotókat, hátha ráismernek támadójukra.

"Egy különleges estének indult, de őrület lett belőle" - mondta a leendő férj, aki hozzátette: legalább lesz mit mesélni az évfordulójukról.