Eltűnése óta ketten is látták Madeleine McCannt

Infostart
2007. szeptember 24. 19:40
Két szemtanú is azt állítja: látta elrablása után néhány nappal Madeleine McCannt Marokkóban. A kislány szülei azonban már minden telefoncsengéskor attól tartanak: most értesítik őket arról, hogy megtalálták a gyerek holttestét.

Egy brit férfi közölte a rendőrséggel: biztos benne, hogy május 9-én, elrablása után hat nappal Madeleine McCannt látta Marokkóban, Marrakesh-ben. Erről ugyanazon a napon számolt be, amikor egy másik szemtanú, egy norvég turista elmondta: az afrikai városban látta a gyereket. Mari Pollard azonban csak "99,9 százalékig biztos" abban, hogy Maddie volt az, akit egy férfival látott egy benzinkútnál.

Az asszony beszámolója szerint a kislány azt kérdezte a férfitól: "Láthatom hamarosan az anyukámat?" A brit szemtanú a benzinkúttal és garázzsal szemben lévő Ibis Hotel előtt látta a gyereket.

Amikor hazatért, azonnal jelentkezett a rendőrségen - anélkül, hogy tudott volna a norvég turista bejelentéséről. A leicestershire-i rendőrség utána azonnal értesítette a marokkói és a portugál hatóságokat. A norvég asszonyt azonban a kislány eltűnése ügyében nyomozó portugál rendőrök hetekig nem keresték meg - egészen addig, míg az asszony ki nem tálalt a sajtónak.

Bár a szóvivőjük szerint a McCann-házaspár még mindig nem adta fel a reményt, hogy a rendőrök megtalálják Madeleine-t, minden telefoncsörgéskor attól rettegnek: most értesítik őket arról, hogy megvan Maddie holtteste.

A lelkiállapotuk folyamatosan romlik azóta, hogy hivatalosan is gyanúsítottá váltak. Bíznak azonban abban, hogy bebizonyosodik az ártatlanságuk.