Néhány méterre lehetett a gyermekrablótól az eltűnt kislány apja

Infostart
2007. szeptember 22. 15:03
A Portugáliában eltűnt négyéves brit kislány édesapja szerint Madeleine McCann elrablója néhány méterre lehetett tőle, amikor ellenőrizte a gyermekeket.

Gerry McCann úgy hiszi, a gyermekrabló a család üdülőjében rejtőzött el az egyik hálószobaajtó mögött, mielőtt elvitte volna a négyéves kislányt május 3-án éjszaka.

A 39 éves férfi egyik barátja elmondta, Madeleine apja ellenőrizte az eltűnés éjszakáján, hogy a három gyermek alszik-e, és ekkor látta, hogy az egyik ajtó félig nyitva van, noha ők bezárták, mielőtt elmentek vacsorázni.

A barát beszámolója szerint Gerry McCann nem tulajdonított ennek nagy jelentőséget, úgy vélte, hogy Madeleine vagy valamelyik testvére hagyta nyitva, amikor elment a mosdóba, vagy a konyhába. A kislány apja ugyanakkor most már biztos benne, hogy ott rejtőzött el a gyermekrabló.

A 39 éves férfinak nincs bizonyítéka erre, de meg van róla győződve, hogy a tettes ott bújt el, majd az ablakon keresztül menekült ki a portugáliai nyaralóból.

Közben tisztázták a vádak alól Robert Muratot, azt a férfit, akit először gyanúsítottak a kislány elrablásával. A 33 éves brit férfi azt nyilatkozta egy portugál lapnak, hogy nem folyik ellene rendőrségi eljárás.

Muratot korábban többször kikérdezték, és portugáliai lakását is átkutatták a nyomozók.