A csúcsmodell vádol: "Bőrszínem miatt nem kerülhettem a címlapra!"

Infostart
2007. szeptember 19. 20:30
Súlyos váddal illette a Vogue magazin brit kiadását Naomi Campbell. A szupermodell ugyanis nem kevesebbet állít egy interjúban, mint hogy bőrszíne miatt nem kerülhetett soha egyedül fel a neves divatmagazin címlapjára.

Diszkriminációval vádolta meg a brit Vogue divatmagazin szerkesztőit Naomi Campbell. A topmodell állítása szerint, bár sokszor és hangsúlyosan kérte, mégsem kerülhetett egyedül soha a lap címoldalára.

"Soha nem szerepeltem a brit Vogue címoldalán, holott milliószor kértem, de mindig elutasítottak. Ugyanazt a fehér bőrű modellt használták fél évig - hatszor könyörögtem, de a saját országomban egyszer sem kerülhettem a címlapra. De még nem tettem le róla!" - fakadt ki a modell.

Naomi Campbell ugyanakkor a magazin egyéb országbeli kiadásaira nem panaszkodhat, hiszen 1987 óta nyolcszor szerepelt a lap címoldalán - kétszer más modellekkel együtt, egyszer a rapper Sean "P.Diddy" Combs társaságában, ötször pedig egyedül.

Naomi Campbellnek egyébként az idei év nem volt egyszerű, hiszen tavasszal házvezetőnője bántalmazása miatt pénzbírságra ítélték, és befogták takarítani.

A sajtó igen nagy figyelmet szentelt az eseménynek. Egy divatmagazin például végig jelen volt az ötnapos esemény alatt, amelyre a sztár igen csinosan érkezet. Távozását pedig felejthetetlenné tette.

Az öt nap leteltével gyémántokkal felékesítve és egy 50 ezer fontos, azaz csaknem 20 millió forintot érő Dolce Gabbana ruhában vonult végig a kamerák kereszttüzében az épülettől az autójáig.

De nem csak az utolsó napi öltözet volt előre megtervezve. A szupermodell az első naptól az utolsóig olyan luxuscikkelet viselt, amelyek 2007 őszének és 2008 tavaszának bemutatóin kerülnek majd elő. Olyan ruhák, amelyek augusztus és szeptember előtt nem is kerülnek az üzletekbe.