"Tartsa a vonalat" - kérték az életveszélyben lévő tinédzsertől

Infostart
2007. szeptember 8. 10:55
Fél óráig várakoztatta a rendőrségi segélyvonal ügyeletese azt a fiút, akinek a barátja balesetet szenvedett hegymászás közben. A segítség végül másfél órával később érkezett.

A 16 éves Terry Price és két évvel idősebb barátja, Roy Williams Somersetben mászott. Rox azonban megcsúszott, és 12 méter zuhant; eltörött a hüvelykujja, kitörött több foga, megsérült az arca és sokkot kapott.

A barátja alig tudott megkapaszkodni. Ég és föld között lebegve tárcsázta a 999-et - a segítségre mégis másfél órát kellett várniuk. A hívást ugyanis először a dél-walesi rendőrségre kapcsolták.

"Az életemért küzdöttem, az ügyeletes pedig közölte, hogy tartsam a vonalat. Fél óráig vártam, mire végre a megfelelő emberhez kapcsoltak, és újabb másfelet, mire megérkezett a segítség. Nem akartam elhinni, hogy ez megtörténhet. Úgy éreztem, hogy már évek óta várok - olyan volt, mint egy lidércnyomás."

A rendőrség szóvivője elnézést kért a történtekért. "Amikor mobiltelefonról hívja valaki a segélyvonalat, akkor az ügyeletesnek először ellenőriznie kell, honnan jött a hívás, és melyik egységhez tartozik a körzet. Ha túlterhelt a vonal, előfordul, hogy a hívás rossz egységhez fut be" - magyarázta a bizonyítványt.