Tíz évvel Diana után: a pénzéhes szerető és a nőcsábász testvér

Infostart
2007. szeptember 2. 09:24
Lady Diana halála után különbözőképpen alakult a hercegnő környezetében élők sorsa. A tragikus baleset tizedik évforduján elkészített összeállítás második részében Diana testvére, Charles Spencer, valamint szeretője, James Hewitt 1997 utáni életútjáról olvashatnák.

James Hewitt, a brit hadsereg lovasságának hadnagya 1986-ban találkozott a hercegnővel. Diana lovaglóedzőnek fogadta fel a férfit, akivel hamar összebarátkozott, majd a barátságból szerelmi viszony lett.

A kapcsolat azt is kibírta, amíg James Hewitt Irakban teljesített szolgálatot 1991-ben. Egy évvel később azonban Diana véget vetett a románcnak, és telefonon szakított a hadnaggyal.

James Hewitt egy írónőnek tálalt ki, így az 1994-ben megjelent A szerelmes hercegnő című könyv lerántotta a leplet a viszonyról.

A hercegnő 1995-ben egy televíziós interjúban maga is bevallotta, hogy félrelépett, és szerelmes volt a tisztbe. A férfi ekkor még menekült a nyilvánosság elől, később azonban már maga kereste azt.
Hipnózisban

A hercegnő halála után a média hevesen érdeklődött Diana és Hewitt levelezése iránt. A férfi korábbi menyasszonyát egy évvel a tragédia után őrizetbe vették, ugyanis megpróbálta eladni a leveleket a sajtónak, de a vádakat később ejtették.

A News of the World című lap 2002-ben leleplező írásban közölte, hogy James Hewitt csak tízmillió fontért hajlandó nyilvánosságra hozni a leveleket.

A brit lapok többször is foglalkoztak azzal, hogy a volt szerető Harry herceg igazi apja, noha ezt James Hewitt végig tagadta. A találgatásoknak alapot adott, hogy a hercegnek is vörös a haja, akárcsak az egykori tisztnek.

"Ki van zárva, hogy én legyek Harry apja, hiszen már járni is megtanult, amikor a mi viszonyunk kezdődött" - közölte egy interjúban. Ennek ellentmond, hogy 2005-ben egy interjúban saját beleegyezésével hipnotizálták a férfit, és akkor azt mondta, 1981-ben vagy 1982-ben kezdődött kapcsolata Dianával.

Más volt a célja

James Hewitt meg akarta lovagolni ismertségét, ezért szerepet vállalt televíziós műsorokban és valóság-show-kban. Sztároknak rendezett birkózáson és súlyemelésen egyaránt részt vett, valamint egy tehetségkutató műsorba is jelentkezett.

A volt tisztet 2004 júliusában kokainbirtoklás miatt letartóztatták egy londoni bárban, de később csak figyelmeztetést kapott.

A volt szerető 2005 nyarán ismét sokkolta a brit közvélemény, ugyanis Dianával folytatott viszonyáról szóló második könyvében azt írta: Károly herceg tudott arról, hogy felesége megcsalja, de egyáltalán nem bánta a dolgot.

James Hewitt hangsúlyozta: amikor a hercegnő lovaglóórákra jelentkezett, rögtön tudta, hogy más a célja.Charles Spencer, Diana testvére mondta talán a leginkább szívszorító beszédet a hercegnő búcsúztatásakor, és ezzel egy egész ország szemében hőssé vált, főleg annak tükrében, hogy a királyi család mennyire esetlenül viselkedett a tragédia után.

Spencer kilencedik grófjának imázsán azonban sokat rontott a válása körüli huzavona. A férfi 1997 végén, pár hónappal Diana halála után bontotta fel nyolcéves házasságát a korábbi modellel, Victoria Lockwooddal, akitől négy gyermeke született. A nő a gróf hűtlensége miatt kezdeményezte a válást, és azt állította, hogy Charles Spencernek tucatnyi nővel volt viszonya.

Később együtt járt egy másik manökennel, Josie Borainnal, ám a nő szakított vele, és egy újságnak kitálalva számító, manipulatív és hazudós embernek nevezte Charles Spencert.

Két házasság, két válás

A gróf 2001-ben másodszor is megnősült: egy volt tanárnőt, Caroline Huttont vett feleségül, akitől két gyermeke született. Ez a kapcsolat sem lett sikeresebb, ugyanis 2006-ban a férfi kezdeményezte a válást.

A szakítás ezúttal sem volt csendes, hiszen egy ausztrál lap közölte azokat az elektronikus leveleket, amelyeket Caroline Hutton küldött a családtagoknak és a közös barátoknak.

"Eljött az idő, hogy válasszatok köztük. Attól tartok, lehetetlen megbíznom ezentúl azokban, akik Charles mellé állnak" - írta a nő.

2006-ban újabb botrányba keveredett Diana testvére, miután esküvői tanúja, Darius Guppy alaposan megverte, mert megtudta, hogy évekkel korábban el akarta csábítani a feleségét.

Mostanra élete sínre került: közel több mint fél éve él együtt egy amerikai televíziós bemondóval, emellett közszereplést tanít.